Beginnerscursus yoga

Beginnerscursus yoga Hoofddorp

Yoga heeft ontelbaar veel voordelen, fysiek, maar zeker ook mentaal.

Je bouwt kracht op, krijgt meer flexibiliteit, een betere balans, een lagere bloeddruk, betere zuurstofopname en meer. Maar hoe begin je als leek? Zijn er ook beginnerscursussen?

Iets voor mij?

Ondanks dat je weet dat yoga heel veel voordelen heeft, heb je misschien toch enige reserve als je nog nooit kennis hebt gemaakt met yoga in de praktijk. Misschien vraag je je af of yoga wel geschikt is voor mannen, of denk je dat je te oud – of juist te jong bent bent voor dat soort ‘fratsen’ of voel je je gewoon wat ongemakkelijk tussen ervaren yoga beoefenaars die al ‘op hun hoofd staan…’

Een beginnerscursus is daarom een goed idee. Je kunt op een laagdrempelige manier kennismaken met yoga, en iedereen staat te wankelen op één been, of probeert uit alle macht met zijn handen de grond te raken… Persoonlijke aandacht en je op je gemak voelen is erg belangrijk als je voor de eerste keer begint met yoga!

Start

In een beginnersklas leer je heel ‘down to earth’ de basishoudingen. Zo merk je ook meteen dat yoga niet zweverig is. De grote kracht van yoga schuilt in heel aardse zaken. Controle over je ademhaling, balans vinden en leren ontspannen bijvoorbeeld. Pas als je die zaken eenmaal onder controle hebt, merk je de totale effecten in je hele lijf. Een betere bloedcirculatie, je bloeddruk gaat omlaag, je krijgt meer zuurstof in je bloed, je wordt zekerder van jezelf, je kunt beter met (onverwerkte) pijn omgaan. 

Er komt veel los als je begint met het beoefenen van yoga… Soms ook oud zeer. Dat is tevens de geheime kracht van yoga, want door de oefeningen leer je vooral om alles ook weer los te laten.

In deze beginnerscursus leer je niet alleen de basishoudingen, maar ook de geschiedenis, van yoga, welke yoga soorten er zijn, speciale ademhalingstechnieken en meditatie technieken. Schrijf je snel in, want vol is vol.

Tijd: 19:00 uur – 20:30 uur  

Lokatie: Graftermeerstraat 63a in Hoofddorp

Data: 10, 17 en 24 juni (voor de donderdagavonden); of

11, 18 en 25 juni (voor de vrijdagavonden)

De 4e les is gratis en zelf in te plannen.

Maximum aantal deelnemers: 8 (met inachtneming van Corona maatregelen).

Kosten deelname: €45,- 

Meedoen? Klik hier!

Meer informatie over yoga vind je hier.  Misschien ben je wel geïnteresseerd in wat yoga voor anderen heeft kunnen betekenen? Daarover lees je hier verder!