SAY Challenge V2.0!

SAY Challenge

7 dagen Challenge.

Ik heb een missie: zoveel mogelijk mensen motiveren en inspireren om voor gezondheid te kiezen, deze challenge kan je hierbij helpen. Je gaat je immuunsysteem een boost geven, maar ook je bewustzijn en vitaliteit vergroten.

Sluit de maand oktober knallend af. En weet: de energie die jij uitstraalt neem je mee jouw wereld in.

 

25 tm 31 oktober

In de week van 25 tot en met 31 oktober jezelf uitdagen op punten die bij je passen! Ik heb een aantal uitdagingen voor je bedacht, maar voel je vrij deze te aan te passen en/of andere uitdagingen (bij) te bedenken.

Waar het om gaat is dat je jezelf aanmoedigt om er een gezonde week van te maken.

Je gaat de weerstand niet uit de weg!!!

Helemaal nu in dit jaargetij. Je wilt toch straks sterk de winter in, maar je ook fit, energiek en levendig voelen.

Wat zijn de uitdagingen?

Koud af douchen
De hele week bouw je het aantal seconden op. Ik weet van SAY challenge 1.0 dat sommigen dit nog steeds doen. Het voelt gewoon heel goed.  Het is wel elke keer even die knop naar koud zetten wat lastig is (volgens mij gaat dat nooit wennen), maar de beloning is een boost energie en een goede vide!

Nog wat voordelen nodig om je over de streep te trekken?
Je verbetert je weerstand, het is goed voor de bloedsomloop, gaat ontstekingen tegen, anti-stress, goed voor je huid. En ook natuurlijk het bruin vet verhaal waar ik al eerder iets over heb geschreven. Je activeert en maakt bruin vet aan, dat is  weer gunstig is voor de gezondheid: een lagere kans op hart- en vaatziekten en minder vet in het lichaam, dus minder obesitas.

2 x 1 minuut stilte
We hebben pauzes nodig op een dag. Wie heeft het verzonnen om elk moment van de dag iets te moeten doen? Een moment van stilte, rust & even niets. Pak deze 2 keer minimaal 1 minuut. Het zal je goed doen.

Gezond eten
Eet wat meer groenten of fruit, of even geen chocolade, koek en chips. Maak een afspraak met jezelf voordat je aan de week begint. Zorg dat datgene ook haalbaar voor je is.

Geen alcohol

8 uur slaap
Bij voldoende slaap kan er groot “onderhoud gepleegd worden” en informatie (zoals) herinneringen goed verwerkt worden. Gedurende de slaap voert het lichaam ook de nodige herstelwerkzaamheden uit. Schade aan de cellen wordt gerepareerd, afval en giftige stoffen die overdag zijn verzameld worden opgeruimd. Alvast weltrusten 🙂

Minimaal 10 minuten wandelen
Ga lekker naar buiten!

Minimaal 10 minuten workout
Ik heb 1 kracht video gemaakt voor je ter inspiratie, maar je mag ook een andere workout doen uiteraard. Doe in ieder geval iets wat krachtig is voor je spieren. Voel je kracht en zo vergroot je je kracht: “You’ve got the power”

De video bevat yoga gerelateerde houdingen waarbij je kracht opbouwt. Op deze manier kan je yoga practice misschien zelfs wel wat gemakkelijker worden.

Minimaal … keer yoga
Dat bedenk je voor jezelf. Hoevaak wil je yoga doen deze week?  Het leukste voor mij is natuurlijk dat ik je elke dag ga zien (online of in de studio) maar pak vooral iets haalbaars voor jou. Haalbare doelen maken je blij!

En hoe cool de lunch break. Ik ben wel erg nieuwsgierig naar hoe deze bezocht gaat worden. Deze les kan gewoon in spijkerbroek en je hebt ook geen mat nodig. Dus iedereen bij je in de buurt kan gewoon mee doen 🙂

Ik doe er deze challenge ook affirmaties bij die ik je mail bij deelname. Dit om je mind extra te prikkelen. Woorden hebben heel veel kracht. Herhaal de zin een paar keer bij het starten van je dag en laat hem gedurende de dag nog eens terugkomen! Voel het EN geloof het! 

Bij deelname krijg je:

  • Een 7 dagen overzicht, een overzichtelijk document met de uitdagingen en voor elke dag een affirmatie!
  • Een link van de kracht/ workout video van 10 minuten.
  • Onbeperkt meedoen aan de lessen die week (dat zijn er 12 als je ze allemaal mee doet 🙂

Bedenk je uitdagingen voordat je met de week begint. En wat je bedenkt ga je doen!

Rooster week 25-31 oktober

Hieronder het rooster gedurende de SAY Challenge week.

maandag:
19:00 uur  Yin Yang Flow
20:30 uur Yin Yang Relax

dinsdag:
7:00 kickstart  (30 min. online)
12:00 lunch break (20 min. online)

woensdag:
9:30 uur Yoga & Bootcamp (Toolenburgse plas)
19:00 uur Yin Yang Flow
20:30 uur Yin Yang Relax

donderdag:
7:00 uur Kickstart (30 min. online)
12:00 uur Lunch Break (20 min. online)

vrijdag:
9:00 uur  Yin Yang Relax

zaterdag:
9:00 uur Yin Yang Flow

zondag:
9:30 uur Goedemorgen Flow
11:00 uur dip Toolenburgse plas? Durf je die uitdaging ook aan?

(LET OP: waar online staat is alleen online mogelijk, waar er niets achter staat is beide mogelijk) De les voor je opnemen? Kan ook, dat is alleen een kwestie van mij even laten weten!

Aanbieding
Ik bied dit alles aan voor maar 15,- EUR en boeken kan via mijn boekingssysteem Momoyoga (link hieronder). Bij deelname krijg je een bevestigingsmail met een document en de workout video’s gemaild.

Winnen!
En er valt ook nog iets te winnen! Stuur in de week van de challenge een yoga foto naar me toe die je buiten hebt gemaakt (dit is misschien wat ongemakkelijk, maar doe het gewoon, ga de weerstand niet uit de weg :)) Aan het einde van de challenge zal ik de winnaar dmv een trekking/loting bekend maken. Je mag dan de hele maand november onbeperkt gratis meedoen!

Als laatste nog een tip: Je haalt er misschien wel veel meer uit als je deze challenge SAMEN met iemand doet. Huisgenoten mogen natuurlijk gratis met je mee doen online.
Mail me als je meer informatie wilt stokedaboutyoga@gmail.com of schrijf direct in via de Momoyoga app.

Wanneer: Week van 25 tm 31 oktober
Kosten:    15 EUR te boeken via Momoyoga (link hieronder)

Hieronder een button, klik erop, volg de stappen en doe mee!