Waarom intenties maken?

Waarom zou je een intentie maken aan het begin van je yoga les

Voel je vrij

“Voel je vrij om een intentie te maken”. Je hoort het me vaak zeggen aan het begin van een les. 

Een intentie is een positief woord of een zin, die je aan jezelf richt. Mooie vragen die je jezelf kunt stellen zijn bijvoorbeeld: Waarom ben ik op mijn yogamat? Wat wil ik zien? Wat wil ik voelen? Wat wil ik laten stralen?

Door een intentie te maken creëer je meer bewustwording, het brengt diepgang en het geeft positieve energie in en om je heen.

Er is een verschil in het stellen van doelen en met het maken van intenties. Als je doelen stelt moet je nadenken, analyseren, een planning maken etc. Intenties, die plan je niet. Je vraagt aan jezelf wat je wilt vanuit je hart. Je bedenkt hoe je iets wilt zien en dan geef je het over aan het universum.

Waar het om draait

Een belangrijk punt bij het maken van een intentie is dat het vanuit liefde moet komen en niet vanuit angst. Vaak schreeuwt je ego negatief en gaat discussies beginnen in je hoofd: “je moet dit, je moet dat, het “hoort” zo en dat kun je niet” etc. 

En je hart?  Je hart fluistert. Door af en toe stil te zijn kun je daar steeds meer naar luisteren.  Voel je emoties. Wat maakt je blij en wat inspireert jou?

En als je een intentie hebt gemaakt, vertrouw er dan op dat het universum dit hoort. 

Nog even dit

Wist je dat ……

het heel mooi kan zijn om je dag te starten, die vergadering te beginnen of een gesprek aan te gaan door te beginnen met het maken van een intentie. Dat dat intentie zetten dus niet is gebonden aan je yogamat?

Wist je dat…..

Je intentie kan veranderen gedurende de les of de dag? Als iets anders toch beter voelt, go for it. 

Wist je dat…….

Je een intentie ook kunt overslaan? Als je het niet voelt, is dat ook prima. Alleen al in de les zijn met je adem en alle sensaties kan zo mooi zijn. Bewust geen intentie maken is dan een mooie bewustwording 🙂