Mijn eerste Yoga foto

Dit is mijn eerste yoga foto, gemaakt in 2012.

Je ziet een stralende Lynet. Het was weekend. We waren op pad, leuke dingen aan het doen. Weekenden vond ik zo fijn, omdat mijn man en kinderen twee dagen dicht bij me waren. De begin periode van onze verhuizing naar Aruba deed ik van alles en deed ik erg mijn best, maar ik voelde me vaak doordeweeks erg alleen.

Mijn agenda was leeg, alles was nieuw en het was zo warm. (Echt waar ik klaagde hierover… totdat ik het door had van mezelf, duurde wel even hoor whahahaha)
Toen ik na 2 weken Aruba yoga ontdekte, merkte ik dat ik me altijd heel fijn voelde na de les. Vol vertrouwen en goede moed ging ik verder met de dag. Alleen raakte ik dat gevoel altijd vrij snel weer kwijt. Ik miste mijn familie en met name mijn tweelingzus heel erg. Ik miste mijn vrienden en moest gewoon erg wennen dat ik de ochtenden zelf kon besteden zoals ik dat wilde. Een luxe natuurlijk, maar ik was dat totaal niet gewend.
Ik denk dat één van de eerste lessen die ik mee kreeg van de yoga was “The Power of Now”. Ik dacht dat ik dit wel deed… bleek nog veel beter te kunnen.
Ik nam deze wijsheid mee van de mat af en richtte mijn aandacht zo vaak mogelijk op het moment…nu…nu…nu….. Dat ik dus mijn energie in het moment besteedde en niet meer zo bezig was met terug kijken en vooruit kijken maakte me blijer, aanwezig en een mooier mens. Minder plannen en gewoon zien, genieten van de kleine dingen. Dat ging ik steeds meer leren.
Na een jaar voelde ik me echt anders. Ik voelde me thuis, aanwezig en vrij. Dit had als gevolg dat ik doordeweeks een ‘weekend gevoel’ had en in het weekend een ‘vakantie gevoel’. Dát had ik van de tevoren niet zien aankomen .