Yoga top 5 nummers

top 5 yoga muziek

Nu het einde van 2019 is gekomen, kom ik voor het eerst met een top 5 yoga nummers.

Deze top 5 heb ik allemaal op één of op meerdere afspeellijsten staan, omdat ik zo van deze “songs” kan genieten. Ben jij een muziekliefhebber? Of misschien een muziek- en yoga liefhebber? Dan is dit een mooie blog voor jou.  

Love Song

Het nummer Love Song van Mardeleva heeft me onlangs geraakt en is echt vers. Dit was tijdens een les, gegeven door Moena de Jong bij &YOGA in Amsterdam. Prachtig. Toen ik na de les vroeg welk nummer het was en ik de titel zag, dacht ik tja, wow, mooi. Een Love Song dat is toch mooi om te horen EN te delen!

Father Ocean

Father Ocean van Monilink staat ook op mijn lijst. Dit nummer raakt me diep en tegelijkertijd geeft het me energie om lekker te flowen. Ik hoorde dit nummer voor het eerst tijdens een workshop van Dylan Werner in Amsterdam. Ik was samen met mijn man Frank een weekend lang workshops van hem aan het volgen. Op de laatste dag toen we  transities aan het oefenen waren, twee aan twee, hoorden we dit nummer. Via de app Sound Hound (een must have app) zagen we van wie het was. Een nummer wat ons raakte en prachtig dat we dat allebei hetzelfde ervaarde op hetzelfde moment. 

Girar O Mundo

Over energie gesproken, nog zo’n nummer Girar O Mundo van Pattern Drama. Dit nummer heb ik van Bee Bosnak. Een van mijn favoriete docenten op dit moment. Dit nummer ‘lift’ mij helemaal op. In een soort trance zijn, is mijn ervaring met deze song. Hier heb ik al heel wat mooie yoga flows op gecreëerd en uitgevoerd.  

Si Tu Veux

En dan nog zo één, wat een topper. Mumford & Sons (een van mijn favoriete bands) speelt dit samen met een Senegalese zanger: Baaba Maal. Het nummer ‘Si Tu Veux  is oppeppend en ontspannend tegelijkertijd.  

 

Spirit Bird

Als laatste (maar zeker not least) Spirit Bird van Xavier Rudd. Echt goud! Dit nummer heeft me als eerste gepakt op de yogamat jaren geleden. Mijn yoga docente toen, Rachel Brathen (yoga girl) draaide dit nummer wel eens tijdens Savasana (liggende ontspanningshouding aan het einde van de les) en ik vond het meteen geweldig. Ik heb Xavier Rudd nu drie keer zien optreden en het hele concert is geweldig. Als ik zeg “alleen maar liefde” dan krijg jij misschien een ieuww reactie 🙂 maar het is ECHT heel mooi. Bij de laatste twee concerten waar ik ben geweest speelde hij dit nummer helemaal op het einde. Zo mooi, zo klein…….. kippenvel all over, tranen EN alleen maar liefde 🙂

Persoonlijk

Muziek is zo persoonlijk en iedereen ervaart en voelt wat anders. Dat vind ik ook het mooie van muziek. Dit geldt overigens ook voor yoga. Er bestaan niet voor niets zoveel yoga soorten. Voor ieder een eigen practice.  Volg en luister naar je eigen muziek, volg en luister naar je eigen hart. Dit zijn in ieder geval mijn top 5 nummers, ik hoop dat je ervan kunt genieten! Oh en mocht je nu in Savasana nog op zoek zijn naar dat éne nummer, hier vind je tips voor muziek tijdens die laatste fantastische pose. Gelijk mijn top 5 in Spotify beluisteren? Kan natuurlijk ook, klik hieronder:

Mijn yoga top 5 spotify